.::Familjeliv::.

I och med att tanken på ett till barn är ganska så bestämt så har vi länge tittat på en större bil. En chans att få in barnvagnen i bilen utan att plocka isär den i dess minsta beståndsdelar... Ok, jag överdrev lite nu! En chans att få en parchment silver-färgad bil. En chans att vara ännu mer familj, genom att köra omkring med en kombi. Familj-familj-familj låter det i mitt huvud. Villa, volvo, vovve.. Nja, inte de två sista, men väl en saab, en sambo och en son. Det klingar inte illa! Iaf inte i mitt huvud...


.::Er nye elektriker?::.

Är det månne elektriker Filip vill bli när han blir stor..?
Kanske det? Söndagens ommöblering och sladdarbete gav tydligen mersmak.

Elektriker?

.::Besök i stan::.

Haft en dag på bortaplan idag. Först var vi på Öppna förskolan och lekte. Filip var helt slut efter det och sov sött hela vägen in till Växjö. Vi var i stan med en tre månader yngre bebis och hans mamma. Strosade runt och hittade present till Filips äldsta kusin och tog det lugnt.

Skulle ha en lekmatta till Filip också, eftersom han hela tiden slår med saker i parkettgolvet... Vi vill försöka skydda det lite iallafall. Köpte därför ett golvpussel på Toys'r'us. Åååhh, Filip älskade det fullkomligt! Tyvärr var det en bit borta så nästa gång vi är i stan ska vi byta det. Visst är det typsikt? Förresten så finns det så otroligt mycket leksaker på ovan nämnda butik. Det bara kryllar ju av saker som låter, bilar som man kan tuta i, trampa på, snurra runt, spel, pussel, skallror, lego, ja, hur mycket som helst. Har blivit riktigt roligt att gå i den butiken sedan man själv fick barn faktiskt.


.::Barnsäkring av skåpsdörrar::.

Länge har Filip haft roligt när det varit lätt att öppna skåpsdörrarna i köket. Att ta ut grytlock och dra med dem på golvet har han skrattat åt och kunnat vara road av i timtal om det inte varit för att mamman inte tål ljudet.

Tänk er en tavelkrita mot svarta tavlan eller en kniv/gaffel som dras mot en tallrik, eller varför inte långa naglar mot svarta tavlan. Precis så låter det när grytlock dras mot parkettgolv. Detta fick mig att få rysningar i hela kroppen. Plockade därför av sonen alla lock och satte honom att leka med något annat och det dröjde inte länge innan han var framme igen. Denna gången för att dra fram grytorna och göra exakt samma sak. För att inte tala om hur roligt det är att slänga ut precis allt från alla andra skåp. Vi har dessutom gett honom en helt egen låda som vi fyllt med allehanda ofarliga köksprylar, men den är totalt ointressant. Är inte det typiskt så säg?

Så, nu har jag tröttnat. Vi har köpt hem sådana där dörrstoppar eller vad de nu kallas. Pappan har satt fast dem idag och till en början tyckte Filip det var kul det med, men när han väl upptäckt vad som hade hänt så var han argare än arg. Definitivt slut på grytlocksleken!

.::Blåmärken::.

Så har snart en vecka gått igen. Jag rör på mig mer och mer säger mamma. Jag försöker faktiskt springa också, men det går inte så bra. I förrgår sprang jag rakt in i hörnet på en låda så det blev en hål i min kind. Det gjorde ont! Jag har också en del blåmärken i pannan. De har jag också fått eftersom jag försöker springa så mycket.

Jag håller även på att få en tand till. Mamma försöker titta i min mun varje dag - jobbigt. En kindtand är det som försöker titta fram och det gör ont. Har tydligen varit extra gnällig den här veckan säger både mamma och pappa. Jag vill att de ska bära mig heeeeeeela tiden.